SELAMAT DATANG KE LAMAN BLOG NUSARHU AGROTEK...“Tiada seorang lelaki menanam sesuatu tanaman, melainkan Allah menetapkan baginya ganjaran sebanyak jumlah buah yang dihasilkan oleh tanaman berkenaan.” (Hadis riwayat Imam Ahmad) "Failure is only postponed success as long as courage "coaches" ambition. The habit of persistence is the habit of victory." SEBARANG PERTANYAAN SILA EMAIL KE nragrotek@gmail.com SILA BUAT PENDAFTARAN DI POSTING DIREKTORI USAHAWAN TANI DI BAWAH.. UNTUK MEMUDAHKAN KITA BEKERJASAMA DI MASA HADAPAN TQ
Pertanian adalah satu perniagaan demikianlah saranan kerajaan. Demi menyahut seruan kerajaan disamping dapat mengeratkan ukhuwah antara sahabat sejiran maka lahirlah Nusarhu Agrotek(NRA). Projek penanaman tebu untuk air (untuk proses Minuman) telah menjadi projek pertama NRA. Penanaman tebu fasa pertama ini telah dijalankan di Kampung Kuala Pansoon, Hulu Langat, Selangor seluas 5 ekar. Semoga segala cerita dan catitan di dalam blog ini dapat memberikan sedikit ilmu dan panduan untuk pembaca semua.

Terima kasih kerana mengunjungi blog Nusarhu Agrotek


Nusarhu Agrotek

BERBUDI PADA TANAH

Nabi SAW telah menekankan di dalam sabdanya tentang betapa perlunya tanah pertanian dibangunkan untuk menghasilkan bahan makanan dan tidak mengizinkan sama sekali tanah dibiarkan dan dibazirkan begitu sahaja. Sabda baginda yang mafhumnya:

“ Sesiapa yang mempunyai tanah hendaklah dia mengerjakannya dengan bertani atau (jika dia tidak berupaya melakukannya) hendaklah menyerahkannya kepada saudaranya supaya diusahakan dan janganlah dia menyewakannya (sekalipun) hanya sepertiga, seperempat dan makanan asasi”.

(Hadith Riwayat Abu Daud)

Berdasarkan hadith tersebut, jelas bahawa manusia bertanggungjawab untuk memakmurkan bumi ini sebagai tanda kesyukuran dengan memanfaatkan hasil ciptaan Allah untuk kebajikan manusia.

Advertising space

Wednesday, March 4, 2009

THE BEN 12!

hahaha.... nilah dia ahli-ahli dlm NUSARHU AGROTEK ni.... ramai giler...12 orang... tu lah BEN-12. Gambar belum ada lagi, kalau ada pun kena mintak permission dulu bleh ker tak publish kat sini, manalah tahu ada yg tengah wanted ker, okey ni lah dia member2 nya:

1. Zamri - Ayam techno
2. Zafran - Stone cold
3. Ady - Kekal tak dak nick name lain
4. Idham - Cikgu
5. Anuar - Wang Perlindungan
6. Razib - Lekas
7. Husni - Patam
8. Amir - The steward kot
9. Khatab - Belt 2 point nine zero
10. Abg Zainal - Otai nih
11. Mustafa - Tuan tanah kedauk
12. Shafie - TOMOI

tu dia... semua ada gelaran... camna dapat gelaran nih semua nya ada kisah disebaliknya, kalau nak cerita ish 1001 mlm pun tak habis.... biarlah ianya sebagai kenangan The Ben 12....

Anyway congratulations to all Ben 12 member for keeping this project become reality, may Allah be with us

so ikutilah kisah seterusnya.... our first project...


ish bleh ker ladang kitaorg jadi cantik mcm ladang tebu nih?

No comments:

Post a Comment